Arhivă

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Zece rețete pentru dieta Rina

Legumele, carnea sau produsele din amidon, toate por fi folosite pentru a găti rețete dietetice dar savuroase. Mai jos sunt câteva rețete potrivite în dieta Rina.

Frigărui de pui cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 250 g ciuperci
  • 2-3 cepe mari
  • 2 roșii medii
  • sare, piper, rozmarin după gust

Mod de pregătire:

  1. Taie carnea în bucățele mici și pune puțină sare și rozmarin
  2. Curăță ceapa, roșiile și ciupercile și taie-le în bucăți mici
  3. Amestecă legumele cu carnea pentru combinarea gusturilor
  4. Pune bucăți de carne și legume pe câteva bețe speciale pentru frigărui
  5. Preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius, lasă pentru 10 minute apoi pune frigăruile pe o tavă
  6. Frigăruile se lasă 15 minute pe o parte și 15 minute pe cealaltă parte. În mod ideal ultimele 5 minute ar trebui să apelezi la funcția grill a cuptorului
  7. Frigăruile se consumă imediat după prepararea alături de o salată ușoară de ceapă și roșii

Salată de cartofi cu pește afumat

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi fierți
  • 4 bucăți file de pește afumat sau o conservă de pește
  • 2 cepe mari
  • o roșie mică tăiată felii
  • un ardei gras tăiat felii
  • 1 castravete rondele
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie

Mod de pregătire:

  1. Taie cartofii reci în cuburi și feliază restul legumelor (ceapa, castraveții, roșia, ardeiul)
  2. Pune toate legumele într-un bol încăpător și amestecă bine
  3. Rupe bucățile de file și împrăștie-le în salată
  4. Pentru dressing amestecă o linguriță de ulei de măsline și puțin suc de lămâie
  5. Se consumă imediat după preparare

Paste cu ciuperci și roșii

Ingrediente:

  • 100 g paste integrale
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă medie
  • 2 roșii medii sau 200 ml bulion
  • arome (busuioc, oregano, rozmarin etc)
  • sare și piper după gust

Mod de pregătire:

  1. Spală și scurge ciupercile și decojește ceapa
  2. Taie ciupercile felii iar ceapa mărunt
  3. Pune într-o tigaie ceapa cu puțin ulei iar după călire adaugă ciupercile
  4. Lasă pe foc până ciupercile încep să se moaie (10-15 minute)
  5. Adaugă, condimentele, sarea și piperul
  6. După ce ciupercile sunt gata adaugă roșia tăiată felii sau bulionul
  7. Lasă să scadă și mai adaugă puțină sare și piper dacă este nevoie. Oprește focul și dă tigaia deoparte
  8. Separat, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
  9. După fierbere amestecă pastele cu legumele de mai devreme
  10. Se consumă calde imediat după preparare

Salată de linte cu ceapă

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 fire de pătrunjel tocat mărunt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • suc de la jumătate de lămâie
  • sare și piper

Mod de pregătire:

  1. Fierbe lintea conform instrucțiunilor (fierbe în aproximativ 15-20 minute) și pune-o la strecurat într-o sită
  2. După ce s-a răcit puțin pune lintea într-un bol încăpător și adaugă ceapa, uleiul de măsline, pătrunjelul și sucul de lămâie. Amestecă bine
  3. Lasă să stea timp de 5-10 minute pentru întrepătrunderea aromelor
  4. Se consumă imediat după pregătire

Chifteluțe din dovlecei și soia

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mic
  • 50 g soia
  • 3 căței de usturoi
  • 50 ml bulion
  • 2-3 frunze de pătrunjel
  • ½ linguriță boia dulce
  • puțin chimen
  • sare și piper

Mod de pregătire:

  1. Alege un bol încăpător și pune toate condimentele cu 50 ml apă la temperatura camerei
  2. Adaugă soia și lasă să absoarbă din arome
  3. Dă dovlecelul pe răzătoare
  4. Amestecă soia de mai devreme cu dovlecelul ras, adaugă bulionul și mai pune sare și piper dacă este nevoie
  5. Din compoziția obținută fă câteva chiftele și așază-le pe foaia de copt pusă în tavă
  6. Pune chifteluțele la cuptor la foc mediu timp de 20 minute

Piept de pui cu ciuperci și dovlecei

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 300 g ciuperci
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de pătrunjel
  • 1 ceapă medie
  • 1 linguriță boia iute
  • sare și piper

Mod de pregătire:

  1. Spală ciupercile și taie-le bucăți
  2. Repetă procedura cu dovlecelul și ceapa care trebuie tocată mărunt
  3. Pune la foc mic ceapa cu puțin ulei
  4. Taie carnea felii și pune-o peste ceapa călită cu puțină sare și piper
  5. După ce carnea se prăjește pe ambele părți adaugă bucățile de dovlecei
  6. Mai lasă 2-3 minute apoi adaugă ciupercile. Acestea lasă lichid așa că trebuie lăsate să scadă
  7. Amestecă ușor apoi adaugă pudra de boia iute
  8. Închide focul și adaugă usturoiul și pătrunjelul și pune capacul
  9. Lasă să stea pentru 5-10 minute apoi consumă

Vinete la cuptor

Ingrediente:

  • 2 vinete medii
  • 3 căței de usturoi făcuți mujdei
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de pregătire:

  1. Spală vinetele bine apoi taie-le în cuburi mari
  2. Pune aceste cuburi într-un bol și presară sare din plin
  3. Pune-le într-un vas-strecurătoare și așază deasupra o farfurie pentru a încuraja scurgerea sucului amar din vinete
  4. Lasă-le așa pentru 40 minute
  5. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius
  6. Pune cuburile de vinete într-o tavă și stropește-le cu puțin ulei
  7. Dă tava la cuptor pentru 50 minute
  8. Ia tava de la cuptor și presară puțin piper și cimbru
  9. Se consumă imediat cu mujdei de usturoi

Cartofi cu sos de roșii și cimbru

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă medie
  • 100 ml de bulion sau pastă de roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • cimbru
  • chimen
  • sare și piper

Mod de pregătire:

  1. Spală, curăță și taie cartofii în bucăți mari (preferabil taie cartoful în patru)
  2. Pregătește sosul
  3. Amestecă ceapa tocată mărunt, cu usturoiul, puțin ulei, sare și piper. La final adaugă bulionul sau pasta de roșii
  4. Pune totul la blender și amestecă până obții un sos omogen
  5. Pune cartofii într-o tavă încăpătoare
  6. Toarnă deasupra sosul de mai devreme și puțin cimbru și chimen
  7. Lasă la cuptor pentru 40-50 minute la foc mediu
  8. Verifică cu o furculiță dacă sunt gata. Dacă încă sunt tari mai lasă-i pentru circa 10 minute la cuptor
  9. Se servesc imediat după preparare

Lipie cu legume și mozzarella

Ingrediente:

  • 1 lipie din comerț (preferabil din făină integrală)
  • 150 g ciuperci
  • 50 g mozzarella
  • 2 roșii mici
  • 1 ceapă
  • arome (busuioc, oregano)
  • sare și piper

Mod de pregătire:

  1. Spală, curăță și feliază legumele
  2. În prealabil poți fierbe ciupercile deoarece necesită mai mult timp de gătire
  3. Preîncălzește cuptorul la circa 180 grade Celsius
  4. Pune lipia pe o hârtie de copt într-o tavă
  5. Așează legumele pe lipie iar apoi decorează cu câteva felii de mozzarella, arome, sare și piper
  6. Mâncarea este gata în aproximativ 15-20 minute

Paste cu ardei copți și vinete

Ingrediente:

  • 300 g paste integrale
  • 1 vânătă
  • 1 ardei kapia
  • 2 roșii medii tăiate felii
  • 10 căței de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 20-30 g fulgi de brânză pecorino sau parmezan
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de pregătire:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius
  2. Spală vânăta și tai-o în cuburi mari
  3. Pune cuburile de vânătă într-o strecurătoare pentru a mai scăpa de zeama amară
  4. După 30 minute ia cuburile de vânătă și pune-le pe o hârtie de copt și presară ulei de măsline și puțin piper
  5. Așează printre ele usturoiul și puțin cimbru
  6. Dă tava la cuptor pentru circa 50 minute
  7. Separat, prepară pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
  8. Tot separat, coace ardeiul pe aragaz iar apoi decojește-l și aruncă sâmburii și cotorul
  9. Toacă ceapa și încă trei căței de usturoi
  10.  Pune ceapa și usturoiul la călit cu puțină sare și ulei
  11.  După ce ceapa devine moale adaugă bucățile de ardei copt și feliile de roșii
  12.  Sosul este gata în momentul în care roșiile încep să își lase zeamă
  13.  Lasă legumele la răcit apoi mărunțește-le la blender
  14.  Separat, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
  15.  Pune pastele scurse într-un vas încăpător
  16.  Toarnă peste ele sosul de mai devreme și presară puțină brânză iar vinetele și usturoiul pune-le într-un vas separat
  17.  Consumă imediat după preparare
Facebook Comments

Lasă un răspuns