Câteva rețete de sandvișuri calde care îți vor stimula starea de spirit

La micul dejun sau în timpul zilei, sandvișurile sunt o opțiune rapidă și gustoasă de ați potoli foamea dar pot fi și sănătoase și să-ți creeze o stare de bine și chef pentru a-ți continua activitatea.

Iată mai jos câteva rețete simple dar irezistibile.

 

Roșii prăjite și brânză pe baghetă de pîine

Ingrediente:

  • 1 baghetă
  • 3 roșii
  • 1 ceapa
  • 1 cățel de usturoi
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 200g de brânză mozzarella

Instrucțiuni: Se combină roșiile felii, ceapa, usturoiul, busuiocul, un pic de sare și piper într-un castron. Amestecați totul cu atenție, se acoperă vasul cu un capac și puneți-l în frigider. Se încălzește cuptorul la 190 ° C, se taie bagheta în diagonală în 12 felii. Prăjiți pâinea în cuptor timp de 5 minute, până când se face deasupra o culoare aurie. Se reduce temperatura la 120 ° C. Se întinde salata de roșii pe pâine prăjită cu o linguriță, se acoperă fiecare sandviș cu felii subțiri de mozzarella, se încălzesc la cuptor până se topește brânza (va dura aproximativ 3 minute).

Roșii prăjite și brânză pe felii de pîine

Ingrediente:

  • Mai multe felii de pâine
  • 2 roșii
  • 100g de brânză
  • Ulei pentru prăjit

Instrucțiuni: Se taie roșiile și brânza, se încălzește o tigaie și se adaugă niște ulei. Se prăjește o parte a pâinii și se rotește pe cealaltă parte. Se pun roșiile și brânza pe partea de sus și se acoperă tigaia cu un capac. Se servesc după ce brânza s-a topit.

 

Sandviș cu ciuperci și brânză

Ingrediente:

  • 4 chifle hamburger
  • 250g de ciuperci champignons
  • o ceapă
  • 50g de unt
  • 150g de cașcaval
  • 2 caței de usturoi
  • chimen (opțional)
  • Sare si piper

Instrucțiuni: Se taie ciupercile și ceapa. Prăjiți ceapa cu unt, apoi adăugați ciupercile și se prăjește la foc mediu timp câteva minute. Se adaugă usturoiul presat și chimenul și se amestecă bine. Răzălește brânza folosind o răzătoare cu orificii mare. Puneți amestecul de ciuperci pe o parte a chiflei, presărați brânza și lăsați pe grătar până se topește, apoi închideți chifla și se poate servi.

Sandviș cu ouă și brânză

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine
  • 100g de unt
  • 4 ouă
  • 2 caței de usturoi
  • 100g de brânză
  • 2 linguri de maioneza
  • Pătrunjel proaspăt
  • Sare și piper

Instrucțiuni: Ungeți uniform cu unt ambele părți ale pâinii și se pune pâinea într-o tigaie și se prăjește fiecare parte, până când apare o crustă aurie. Se fierb ouăle până se fac tari și apoi se taie mărunt. Rade brânza și combin-o cu usturoiul presat și cu ouăle. Se presară sare și piper, apoi se pune maioneza.Se întinde umplutura peste pâine și se poate presăra un pic de pătrunjel deasupra.

Sandviș cu avocado și mozzarella

Ingrediente:

  • 2 felii mari sau 4 felii mici de pâine de secară
  • un avocado
  • 4 felii de mozzarella

Instrucțiuni: Se taie avocado pe lungime, se îndepărtează semințele și coaja, se taie în felii și se pune pe pâine. Adăugați puțină sare și un pic de suc de lămâie. Se acoperă sandvișurile cu felii de mozzarella. Prăjiți sandvișurile până când se topește brânza.

Așa-i că v-am făcut poftă? Spor la treabă!

Articole similare

+ There are no comments

Add yours

Lasă un răspuns